Mapy, przewodniki
Wyszukiwarka
Kalendarz imprez
Subskrypcja

Nowe wydawnictwa
  • 2024-04-17 11:23

    Zaginięcia zawsze się zdarzały. Niektórzy przepadali bez wieści, innych znajdowano martwych, byli i tacy, którzy celowo zacierali za sobą ślady. Waldemar Wilski rozpłynął się w powietrzu podczas swojego wesela. Tropy biegną równolegle przez nieświęte życie Wilskiego, aż komisarz Sonia Kranz znajduje makabryczny dowód, że zaginiony naprawdę mocno wzburzył komuś krew. Dramatyczny przebieg morderstwa wydaje się nieprawdopodobny, ale ponad sto lat temu na tych terenach wydarzyła się podobna historia

  • 2024-04-17 10:44

    Mila uwielbia kilka rzeczy: zapach farb olejnych, niekończące się rozmowy z przyjaciółką, pracę w księgarni, smak słodko-kwaśnych żelków i ciepły brzuch beagle’a o imieniu Zakładka. Ale jest coś jeszcze, co powinniście o niej wiedzieć: najbardziej na świecie kocha Karkonosze oraz wszystko, co można tam znaleźć. No, prawie wszystko! Mila nie znosi nowoczesnych apartamentowców, które nijak się mają do sudeckiej architektury, a jednak rosną w Szklarskiej Porębie niczym grzyby po deszczu

  • 2024-04-17 08:17

    Ukazał się wiosenny numer czasopisma „Sudety”. Bardzo cieszy spełnienie obietnicy redaktora prowadzącego Kamila Piotra Piotrowskiego, który kilka miesięcy zapowiedział cykliczność ukazywania się kolejnych numerów. Jeszcze bardziej cieszy objętość nowego numeru, bo dostajemy do rąk 46 stron ciekawej lektury (poprzedni numer, jak i wiele wcześniejszych były okrojone do kilku, kilkunastu stron mniej). A co dostajemy w numerze 182?

  • 2024-02-01 09:34

    555 zagadek o Górach Stołowych jest próbą zebrania tego, co w Górach Stołowych najciekawsze, wyjątkowe i niepospolite.Jeżeli nigdy w nich nie byłeś, ta książka pozwoli Ci przekroczyć ich granicę i zajrzeć do środka ― do ukrytych tam historii i mrocznych tajemnic. Gwarantuję, że rozdział po rozdziale coraz szerzej będzie się przed Tobą otwierać niezwykły skalny świat, w którym każda piaskowcowa skałka ma w sobie coś wyjątkowego

  • 2024-01-10 21:30

    Opracowanie poświęcone wrocławskiej gastronomii w latach 1957–1970, w którym czytelnik znajdzie informacje o jej strukturze, typach funkcjonujących zakładów oraz ich umiejscowieniu na terenie Wrocławia. Autor pisze również o prowadzonej przez lokale działalności rozrywkowej oraz przedstawia jadłospisy, opisuje też różne problemy z klientelą (gastronomiczne miscellanea). Wszystko to zostało ukazane na tle ówczesnych przemian

Które z n/w pasm jest Twoim ulubionym?
Sonda
Wizyt:
Dzisiaj: 409Wszystkich: 13767898

Zaplanuj swój weekend z Dniami Karpia

2018-08-24 20:26

     Dni Karpia to jesienny cykl wydarzeń promujących wyjątkowość Doliny Baryczy. Organizatorzy zapraszają na nie już po raz 13. Zaplanowanych zostało ponad 60 wydarzeń plenerowych, aktywnych, wędkarskich, edukacyjnych i kulinarnych, odbywających się przez 11 weekendów od września do listopada

     Podczas Dni Karpia we wrześniu, październiku czy listopadzie można będzie aktywnie spędzić czas, zabrać dzieci, zaprosić znajomych, spotkać się z rodziną. Jesienne weekendy nigdzie nie są tak piękne i bogate w atrakcje, jak w Dolinie Baryczy. Specjalnie dla spragnionych przygody, świeżego powierza, spektakularnych przelotów ptaków stworzony został harmonogram weekendowy wydarzeń.

     Zwiedzenie Doliny Baryczy można zacząć od udziału w zawodach wędkarskich, spływie kajakiem czy rajdzie rowerowym, zakończyć kolacją rybną lub tańcem i śpiewem na imprezie plenerowej, a rano wziąć udział w przejażdżce bryczką lub udać się na spacer z ornitologiem. Zapraszamy do poznawania smaków i korzystania z usług turystycznych Doliny Baryczy – szczególnie polecamy te wyróżnione znakiem Dolina Baryczy Poleca. Znak pozwala odnaleźć ofertę najwyższej jakości, tworzoną przez ludzi z pasją.

     W tym roku każdy, kto zakupi bilet lub odbierze bon na wydarzeniu bezpłatnym może wybrać w systemie internetowym nagrodę. Do puli nagród, oprócz koszulek, toreb, kubków, breloków, magnesów z wizerunkiem Dni Karpia, włączyły się w tym roku podmioty oznaczone znakiem Doliny Baryczy Poleca, będą więc zdrowe i ekologiczne kiszonki z Gospodarstwa Rolnego Sznajder, wytłaczane na zimno oleje roślinne z Doliny - p. Dwornikowskiej, zniewalające smakiem i zapachem pomidory z Ogrodnictwa Wojciecha Skowrońskiego, naturalne soki i słodkie jabłka z Gospodarstwa Sadowniczego Dziekan, lub unikatowe rękodzieło od państwa Lesiaków i z Pracowni Centaurea. Można będzie również wybrać vouchery na romantyczną kolację lub bilet na bal sylwestrowy, nocleg, pobyt w: Gospodzie 8 Ryb, Restauracji w Starym Młynie, Restauracji Lido, Zagrodzie Grabownica, Jaworowym Domu, Restauracji Teo.

 


Zobacz także:
strona www Dni Karpia 2018 

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
 

Komentarze

Komentarz
Facebook