Jagnięcina czy gęsina na Marcina?
Dzień św. Marcina to nie tylko Święto Narodowe, ale również czas kulinarnych specjałów, które tradycyjnie w tym okresie serwowane są na polskich, ale nie tylko polskich, stołach. Króluje oczywiście gęsina, ale warto również spróbować innych mięs…
Zapraszamy na otwarte spotkanie hodowców i smakoszy w konwencji slow food, mające na celu promocję ras rodzimych w Polsce: owcy wrzosówki oraz gęsi kołudzkiej. Prezentowane i podane do degustacji potrawy, przygotowane przez kucharzy amatorów i profesjonalistów, mają przekonać uczestników imprezy o walorach smakowych polskiej jagnięciny i gęsiny. Będzie smacznie!
Termin: 11 listopada 2016 r., godz.18.00
Cena promocyjna: 99,00 zł
Miejsce: Ekoturystyka „Kowalowe Skały”, Wrzeszczyn 25 a, Jelenia Góra
Organizatorzy: Ekoturystyka” Kowalowe Skały”, Karkonoska Marka Lokalna „Skarby Ducha Gór” -Karkonosze Slow
Zapraszamy też na cały weekend, konieczna wcześniejsza rezerwacja noclegów
Kontakt: Agata Kowal-Ruschil, tel. 502 252 730, e-mail: kowalruschil@gmail.com, www.kowaloweskaly.pl.