Posmakuj Doliny Baryczy
Gdyby zapytać o smaki, jakie kojarzą się z Doliną Baryczy, to z pewnością na pierwszym miejscu pojawiłby się nie za bardzo przez wielu lubianych karp. Przygotowywany w tradycyjny sposób rzeczywiście może nie zachwycać, ale ostatnie lata przyniosły tak wielkie zróżnicowanie w ofercie lokalnych, baryczańskich restauracji, że karp pospolicie smażony lub zalany galaretą pomału odchodzi do lamusa. Dzisiaj w wielu restauracjach podaje się karpia na wymyślne, czasami wydawałoby się zbyt wymyślne sposoby, niemniej jednak jest on naprawdę smaczny, często w zaskakujących połączeniach, np. z mięsem czy sosami owocowymi.
W najbliższą niedzielę, 8 października 2017 r., dla miłośników dobrej kuchni przygotowana została przez położony w Dolinie Baryczy Jaworowy Dom, kolacja degustacyjna, którą gospodrze zatytułowali "Tęczowa rybka. Kolacja do syta". Dla gości przygotowane zostaną dania z ryb słodkowodnych, nie tylko z karpia. Będą smakołyki rybne na zimno i dania na ciepło, wykonane według domowych receptur. Nie zabraknie również atrakcji dla lubiących aktywny wypoczynek, bo na terenie gospodarstwa znajduje się ścieżka przyrodnicza, a wokół mnóstwo możliwości aktywnego spędzenia czasu.
Za praszamy w imieniu organizatorów i... Smacznego!
Zobacz także:
strona Dni Karpia z zaproszeniem na kolację
strona www Jaworowego Domu w Jaworze